|
|
|
|
|
Boodschappenlijst
Voor twee personen:
|
|
|
|
2
kaiserbroodjes |
|
|
|
1
flinke ui |
|
|
|
50 g
courgette |
|
|
|
150
g rundergehakt |
|
|
|
0,25
ei |
|
|
|
10 g
paneermeel |
|
|
|
5 g
hamburgerkruiden |
|
|
|
10
ml balsamicoazijn |
|
|
|
20
gr kropsla |
|
|
|
2
augurken |
|
|
|
2
plakken kaas |
|
|
|
|
|
|
Uit de keuken
|
|
|
|
Hapjespan |
|
|
|
peper & zout |
|
|
|
olijfolie |
|
|
|
5 gr honing |
|
|
|
40 g ketchup |
|
|
|
olijfolie |
|
|
|
|
|
|
Werkwijze
|
|
|
1 |
Bak (indien nodig) de
kaiserbroodjes af in de oven. Neem een kwart van de
ui en snipper deze. Snijd ook de
courgette in hele kleine stukjes (raspen kan ook). |
|
|
|
|
|
|
2 |
Meng het gehakt met het ei,
de paneermeel, de hamburgerkruiden,
fijngesneden ui en courgette.
Maak er twee hamburgers van (stevig aandrukken, zodat ze niet
uit elkaar vallen). |
|
|
|
|
|
|
3 |
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de hamburgers in
10 tot 15 minuten gaar. |
|
|
|
|
|
|
4 |
Snijd ondertussen de rest van de
ui in kwartringen en bak deze aan in de boter
tot ze lekker zacht zijn. Blus af met de balsamicoazijn
en honing. Laat op middellaag vuur
karameliseren. |
|
|
|
|
|
|
5 |
Snijd de broodjes doormidden, besmeer de onderkant van de
broodjes met de helft van de ketchup en verdeel
de sla en plakjes augurk
erover. |
|
|
|
|
|
|
6 |
Leg net voordat de hamburgers gaar zijn de kaas
erop zodat dit smelt. Leg daarna de hamburgers op de broodjes en
verdeel de gebakken uien en de rest van de ketchup erover. |
|
|
|
|
|
|
|