Receptenoverzicht  
       
       
 

Broodje hamburger met zoete balsamico-uien

   
       
 
 
     
  Boodschappenlijst
Voor twee personen:

 

Boodschappen 2 kaiserbroodjes
  Boodschappen 1 flinke ui  
Boodschappen 50 g courgette
  Boodschappen 150 g rundergehakt  
  Boodschappen 0,25 ei  
  Boodschappen 10 g paneermeel  
  Boodschappen 5 g hamburgerkruiden  
  Boodschappen 10 ml balsamicoazijn  
  Boodschappen 20 gr kropsla  
  Boodschappen 2 augurken  
  Boodschappen 2 plakken kaas  
       
  Uit de keuken

 
Boodschappen Hapjespan
  Boodschappen peper & zout  
  Boodschappen olijfolie  
  Boodschappen 5 gr honing  
  Boodschappen 40 g ketchup  
  Boodschappen olijfolie  

     
  Werkwijze

 
  1 Bak (indien nodig) de kaiserbroodjes af in de oven. Neem een kwart van de ui en snipper deze. Snijd ook de courgette in hele kleine stukjes (raspen kan ook).  
       
  2 Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, de hamburgerkruiden, fijngesneden ui en courgette. Maak er twee hamburgers van (stevig aandrukken, zodat ze niet uit elkaar vallen).  
       
  3 Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de hamburgers in 10 tot 15 minuten gaar.  
       
  4 Snijd ondertussen de rest van de ui in kwartringen en bak deze aan in de boter tot ze lekker zacht zijn. Blus af met de balsamicoazijn en honing. Laat op middellaag vuur karameliseren.  
       
  5 Snijd de broodjes doormidden, besmeer de onderkant van de broodjes met de helft van de ketchup en verdeel de sla en plakjes augurk erover.  
       
  6 Leg net voordat de hamburgers gaar zijn de kaas erop zodat dit smelt. Leg daarna de hamburgers op de broodjes en verdeel de gebakken uien en de rest van de ketchup erover.